Συστατικά και τρόπος παρασκευής συνταγής

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετό νερό με χοντρό αλάτι και στραγγίζουμε. 
  2. Σε ένα σκεύος σοτάρουμε το σκόρδο στο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τη ντομάτα και το βασιλικό. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν μία βράση. 
  3. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα. 
  4. Στολίζουμε το πιάτο με φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού.
Διάρκεια: Προετοιμασία 5 λεπτά, μαγείρεμα 20 λεπτά
  • 350 γραμμάρια ντοματάκια cherry κομμένα σε τέταρτα
  • 2 κουταλιές της σούπας βασιλικός ψιλοκομμένος
  • ¼ της κούπας τυρί παρμεζάνα τριμμένο

Από τα βασικά υλικά

  • 500 γραμμάρια ζυμαρικά της επιλογής σας (spaghetti, linguine, fettuccini, κτλ)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο λειωμένο
  • Αλάτι και πιπέριΕἰκόνα
Advertisements