Σαλάτα μέ ρύζι και καβούρια

      Πρόκειται για μια σαλάτα ρυζιού μέ χρώματα του ήλιου που μπορούμε νά έχουμε  για το μεσημεριανό γεύμα …

 

Για 4 άτομα:

• 120 γρ ρύζι μακρύκοκκο

• 15Εἰκόνα0 γρ ψίχα καβούρι

• 1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι (150 γρ)

• 1 ντομάτα

• 1 φρέσκο ​​κρεμμυδάκι

• Λίγα σχοινόπρασο

• 4 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο

• 2 κουταλιές της σούπας ξύδι

• Αλάτι και πιπέρι

• Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

• Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά

 

1 Βράζετε τό ρύζι σε αλατισμένο νερό, στη συνέχεια στραγγίζετει και ξεπλύνετε με κρύο     νερό και αφήστε το νά κρυώσει.

Στραγγίστε και ξεπλύνετε το καλαμπόκι.

Κόψτε την ντομάτα σε κύβους.

Καθαρίστε  καί κόψτε τα κρεμμύδια και τό σχοινόπρασο.

 Γαρνίρετε μέ βραστά αυγά

2Ανακατέψτε  όλα τα συστατικά, κάντε τό ντρέσσινγκ και αλατοπιπερώστε..

 

Advertisements