Aπό τον Αλέξανδρο Γιώτη
 Υλικά: •250 γρ. φράουλες σε πολτό•1 κτσ πελτέ•2 κτσ ξίδι•1/2 κτγ ζάχαρη ξανθιά•1 µικρό κρεµµύδι πολύ ψιλοκοµµένο•1 κτσ ψιλοκοµµένος µαϊντανός•3 – 4 φύλλα δυόσµου•1 σκ. σκόρδο κοπανισµένη µε λίγο χονδρό αλάτι•πιπέρι αρωµατικό ή πράσινο και λευκό, σπασµένα•1 καυτερή πιπερίτσα•1 κτγ πάπρικα γλυκιά∆ιαδικασία: Με λίγο λάδι τσιγαρίζουµε το κρεµµύδι και το σκόρδο. Σβήνουµε µε τις πολτοποιηµένες φράουλες,προσθέτουµε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουµε. Οταν η σάλτσα δέσει, τη σουρώνουµε σεσουρωτήρι µε τουλουπάνι. Ιδανική για λαχανικά και λευκά κρέαταΕἰκόνα

 

Advertisements