ΤΑΝΤΟΥΡΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ

Γιά 4 άτομα

2 μελιτζάνες φλάσκες σε χονδρούς κύβους
1 κτσ πάστα ή σκόνη ταντούρι μασάλα (έτοιμο μείγμα σε μπαχαράδικα και ντέλι)
2 κρεμμύδια μεσαία σε ροδέλες
2 σκ. σκόρδου λιωμένες
1 κτσ μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ποτ. λευκό κρασί
250 γρ. γιαούρτι (καλύτερα πρόβειο)
αλάτι
λίγο λάδι

Διαδικασία:

Τσιγαρίζουμε τις μελιτζάνες όσο να χρυσίσουν και προσθέτουμε το μασάλα και τα σκορδοκρέμμυδα. Σβήνουμε με το κρασί και αλατίζουμε. Προσθέτουμε νερό λίγο λίγο, μέχρι να γίνουν οι μελιτζάνες σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύοντας κάθε τόσο. Οταν οι μελιτζάνες είναι σχεδόν έτοιμες, βαζουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας συνεχώς σε πολύ χαμηλή φωτιά στην αρχή και μετά εκτός φωτιάς. Αν τύχη και κόψει (από υπερθέρμανση), διαλύουμε μισό κουταλάκι του γλυκού νισεστέ σε κρύο νερό ή γάλα και ενσωματώνουμε. Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι κρεμώδες. Το ινδικό αυτό πιάτο συνοδεύεται με λευκό ρύζι.

 

Προετοιμασία – μαγείρεμα 30-35 λεπτάΕἰκόνα

   
   
 
Advertisements