Vichyssoise με ρόκα και παρμεζάνα

Τού Βαγγέλη Δρίσκα

 ΕΚΤΥΠΩΣΗ
  Υλικά για 4 άτομα
  • 4 πράσα (το άσπρο μέρος μόνο)
  • 6 μέτριες πατάτες
  • 1 ματσάκι τρυφερή ρόκα
  • 1 λίτρο ζωμός κότας
  • 1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι με λίγα λιπαρά
  • 4 κουτ. της σούπας πολτός πράσινης ελιάς
  • 50 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη ή σε νιφάδες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • κράκερς ή ψημένες φέτες ψωμιού για το σερβίρισμα
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τις πατάτες και τα πράσα. Τα σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τον ζωμό και βράζετε για 30 λεπτά. Αφήνετε την σούπα να κρυώσει μέχρι να την πολτοποιήσετε..
Ξεπλένετε την ρόκα και την βουτάτε σε νερό που βράζει για 3-4 λεπτά. Την κρυώνετε κάτω από  τρεχούμενο κρύο νερό και την στραγγίζετε.
Όταν κρυώσει η σούπα, την αδειάζετε στο μπλέντερ, προσθέτετε την ρόκα, το γιαούρτι και 1 κουταλιά πολτό ελιάς. Πολτοποιείτε και βάζετε την σούπα στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρετε.
Μοιράζετε την σούπα στα πιάτα και συνοδεύετε με κράκερς ή ψημένες φέτες ψωμιού με πολτό ελιάς και φλούδες παρμεζάνας.
   
Advertisements