Εἰκόνα

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ

Οι Πορτογάλοι τη λένε «quiabo com bacalhau em papel» (Μπακαλιάρος με μπάμιες στο χαρτί)

ΥΛΙΚΑ
1 Μπακαλιάρος 1,5 κιλό
0,5 κιλό μπάμιες καθαρισμένες
3 τομάτες
1 ξερό κρεμμύδι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
Ρίγανη
2 φλιτζάνια λευκό κρασί
Ελαιόλαδο 
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τον μπακαλιάρο.
Αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη παντού (μέσα έξω) τον μπακαλιάρο.
Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια
Ξεπλένουμε τις μπάμιες. Ρίχνουμε 5-6 κουταλιές ξύδι και τις αφήνουμε μία ώρα στον ήλιο. Ξεπλένουμε, στεγνώνουμε και αλατίζουμε.
Ξεφλουδίζουμε τη ντομάτα και την κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Βάζουμε τον μπακαλιάρο τις μπάμιες και τις ντομάτες στην λαδόκολλα. Σκορπίζουμε το κρεμμύδι να πάει παντού και ραντίζουμε με λίγο κρασί και μπόλικο ελαιόλαδο.
Κάνουμε ένα πακέτο με δύο ή τρεις λαδόκολλες για να μην μας χυθεί. Το βάζουμε στο ταψί και αδειάζουμε μέσα 1 ποτήρι νερό και το υπόλοιπο κρασί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.
Γυρίζουμε το πακέτο τούμπα στη μισή ώρα και προσέχουμε μην στεγνώσουν τα υγρά στο ταψί.

Μεγάλη πιατέλα, ολόκληρο το ψαράκι, γύρω γύρω οι μπάμιες, φρεσκο φρέσκο το πιπεράκι και… καλή σας όρεξη.!

Advertisements