ΤΣΑΤΝΕΥ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΜΗΛΑ

Εἰκόνα

Υλικά

500 γρ. σύκα
2 μεγάλα μήλα 
150 γρ. ζάχαρη 
1/2 φλ. ξύδι λευκό
1/2 κ. γλ. κανέλα
1 πρέζα μπούκοβο γλυκό 
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

 Πλένουμε καλά τα σύκα και τα καθαρίζουμε μόνο στον πάτο και την κορφούλα τους.

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα. Αποσύρουμε από τη φωτιά αφού βέβαια τσεκάρουμε ότι δεν έχουν μείνει υγρά από τα φρούτα.

Περνάμε το μείγμα ελαφρά με τη ράβδο ή με το εργαλείο για τον πουρέ, ανάλογα πόσο λιωμένο το θέλουμε. Εγώ θέλω να βρίσκω κομματάκια μικρά, δεν τα κάνω τελείως πουρέ.

Δοκιμάστε το, ο συνδυασμός είναι τέτοιος που νομίζω ότι θα πηγαίνει ιδανικά με χοιρινό ή λευκά κρέατα ακόμη καί μέ τυριά,

Advertisements