Εἰκόνα

 

Τάρτα με σπαράγια και λαδοτύρι Μυτιλήνης – 

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας
10 σπαράγγια
250 gr. λαδοτύρι Μυτιλήνης τριμμένο
1 αυγό
60 ml. κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι πράσινο
 
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C Κελσίου. Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας μέσα σε μια ταρτιέρα ή σε λαδόκολλα. Διπλώνουμε την άκρη της και με ένα πηρούνι κάνουμε τρύπες, στην επιφάνειά της. Αλείφουμε το φύλλο με το βούτυρο.
 Ψήνουμε την τάρτα για 15 λεπτά στη λειτουργία του αερόθερμου. Ετοιμάζουμε την γέμιση. Σε ένα μπώλ αναμειγνύουμε 250 gr. .λαδοτύρι, την μουστάρδα, το αυγό, την κρέμα και πιπέρι. 
Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βγάζουμε την σφολιάτα από τον φούρνο και απλώνουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε, πάνω στην μισοψημένη τάρτα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί και ακουμπάμε επάνω στην γέμιση τα σπαράγγια. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
 Ψήνουμε την τάρτα στους 180°C Κελσίου, για 15 λεπτά. Σερβίρεται ιδανικά ζεστή!
Advertisements