Εἰκόνα

ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

8 φύλλα κρούστας (¨αν βρείτε γιουφκά καλύτερα)
15 φέτες παστουρμά ψιλοκομμένες πολυ καλής ποιότητας
10 φέτες ντομάτας κομμένες στρογγυλές (μετρίου πάχους)
10 φέτες κασέρι (μέτρια κομμένες)
ελαιόλαδο

Λίγο σουσάμι η μαυροκούκι γιά πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Λαδώνετε ένα ταψάκι και στρώνετε 4 φύλλα κρούστας, αφού τα λαδώσετε το κάθε ένα χωριστά. Στρώνετε πρώτα το κασέρι (φέτες), μετά τον παστουρμά και τέλος τις ντομάτες. Καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, αφού τα λαδώσετε. Ψήνετε στους 180 °C για 30″. Όταν ροδίσει η παστουρμαδόπιτα, είναι έτοιμη. Σερβίρεται ζεστή.
Σημ.: Πριν βάλετε την παστουρμαδόπιτα να ψηθεί, εάν θέλετε, αλείψτε την επιφάνεια με κρόκο αυγού και σουσάμι.
Αν την βάλετε σε στρογγυλό ταψάκι τα φυλλα που εξέχουν κόψτε τα σε λωρίδες και αφού βάλετε τα άλλα φυλλα κανονικά γυρίστε τα από πάνω για να κάνουν σχέδιο

Advertisements