Εἰκόνα

 

 

LEMON PIE  

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ
250 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού Μπέικιν πάουντερ
3 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
125 γρ. φρέσκο βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας παγωμένη σόδα υγρή

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
1 1/2 κούπα ζάχαρη
7 1/2 κουταλιές της σούπας Κορν φλάουρ
Αλάτι μισό κουταλάκι του γλυκού
1 1/2 κούπες νερό
3 κρόκους χτυπημένους
Ξύσμα λεμονιού απο 3 λεμόνια
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
1/2 κούπα χυμό λεμονιού

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΕΓΚΑ
3 ασπράδια
1 Κουτάλι σούπας λευκό ξίδι
1/2 κούπα ζάχαρη αχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε. Κόβετε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και το ρίχνετε στο αλεύρι.
Με τα χέρια σας τρίβεται το αλεύρι με το βούτυρο μέχρι να γίνει ψιχουλιαστό και το ραντίζετε με τη σόδα.
Ζυμώνετε ελαφρά και μαζεύετε τη ζύμη σε μια μπάλα.
Την αφήνετε στο ψυγείο για μισή ώρα σκεπασμένη με διάφανη μεμβράνη.
Ανοίγετε την ζύμη σε χοντρό φύλλο και τοποθετείτε σε λαδωμένη ταρτιέρα.
Τρυπάτε το φύλλο με ένα πιρούνι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C μέχρι να ροδίσει η τάρτα.
Κατόπιν μεχρι να ετοιμαστεί η τάρτα μας βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ.
Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει το μείγμα.
Χτυπάτε για λίγο τους κρόκους και τους προσθέτετε στη κρέμα μαζί με το βούτυρο, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα.
Ανακατεύετε και αφήνετε να κρυώσει ανακατεύοντας τακτικά, και προσέχοντας να μην πιάσει πέτσα.
Όταν κρυώσει η κρέμα την αδειάζετε μέσα στην τάρτα.
Στη συνέχεια χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα προσθέτοντας προς το τέλος το ξύδι και τη ζάχαρη.
Μ’ ένα κουτάλι βάζετε την μαρέγκα πάνω στη κρέμα και βάζετε την τάρτα σε δυνατό φούρνο να ψηθεί για 15′ ή μέχρι να πάρει χρώμα η μαρέγκα.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΣΚΕΥΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΝΑ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Advertisements