Ορεκτικό με καπνιστή πέστροφα τού Βαγγέλη Δρίσκα

 
  Υλικά για 4 άτομα
  • 4 μέτριες πατάτες
  • 100 γραμ. καπνιστή πέστροφα
  • 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
  • ½ ματσάκι άνηθος
  • 1 κρόκος αυγού
  • 4 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • ½  ματσάκι ρόκα
  • ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • ροζ πιπέρι για το γαρνίρισμα
Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε μικρότερα κομμάτια. Τις βράζετε σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά. Τις στραγγίζετε και τις πολτοποιείτε με το εργαλείο του πουρέ ή τις περνάτε από τον μύλο των λαχανικών.
Ψιλοκόβετε την κάππαρη και τον άνηθο και τα ανακατεύετε με τις πατάτες και τον κρόκο. Αλατίζετε και αφήνετε για λίγη ώρα το μείγμα στο ψυγείο για να δέσει.
Στη συνέχεια, πλάθετε 4 στρογγυλές κροκέτες και τις ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι, βάζοντας ελάχιστο ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο. Τις γυρνάτε για να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.
Ανακατεύετε το τυρί κρέμα με το ελαιόλαδο και τον χυμό του λεμονιού και λίγο αλάτι.  Ψιλοκόβετε τη ρόκα.
Βάζετε τις κροκέτες στα πιάτα, απλώνετε λίγη ρόκα, μοιράζετε το μείγμα με το τυρί  και τέλος βάζετε κομματάκια από τη πέστροφα. Πασπαλίζετε με ροζ πιπέρι και σερβίρετε.
Advertisements