Εἰκόνα

 

Κοτόπουλο φιλέτο – παρμεζάνα

  • κιλό φιλέτο κοτόπουλο
  • 1/2 κιλό τριμμένη παρμεζάνα
  • 3 κουτ. σούπας κοφτές βούτυρο
  • 3 κουτ. σούπας κοφτές αλεύρι
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • 1 κρόκο αυγού
  • λιγό λάδι
  • τριμμένη φρυγανιά
  • αλάτι-πιπέρι
 
 

Πως το κάνουμε:

  1. Πλένουμε και κόβουμε τα φιλέτα σε μπουκίτσες.
  2. Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και τηγανίζουμε το κοτόπουλο.
  3. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι κάνουμε μια σφιχτή μπεσαμέλ,δηλαδή βάζουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι (το ανακατεύουμε καλά για να μην σβολιάσει) και στην συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τον κρόκο λιγο αλατι και πιπερι και ένα μέρος απο την τριμμένη παρμεζάνα.
  4. Βουτύρώνουμε ενα πυρέξ και ρίχνουμε τριμμένη φρυγανιά.Απο πάνω στρώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και με ένα κουτάλι προσθέτουμε την σφιχτή μπεσαμέλ (δεν θελουμε να καλύψει όλα τα κομμάτια). Απο πάνω πασπαλίζουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα και ξανα τριμμενη φρυγανια. Ψήνουμε στον φούρνο ώσπου να πάρει χρώμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

 

Οταν κρυώσει κόβετε κομμάτια και είναι σφηχτό σαν πιτούλα.

Τέλεια και πολύ γρήγορη συνταγή. Δοκιμάστε την ανεπιφύλακτα..

 

Πηγή: Κοτόπουλο φιλέτο με παρμεζάνα http://www.sintagespareas.gr/

Advertisements