ΜΠΡΙΚΟΠΙΤΤΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Photo: ΜΠΡΙΚΟΤΙΤΤΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ<br /><br /><br />
Υλικά</p><br /><br />
<p>Φύλλα κρούστας για πίτες: 10-11 φύλλα (1 συσκευασία 450 γρ.)<br /><br /><br />
κοτόπουλο 1,5 κιλό περίπου<br /><br /><br />
κρεμμύδια 2 μεγάλα, χοντροκομμένα<br /><br /><br />
κύβος λαχανικών 1<br /><br /><br />
αυγά 6<br /><br /><br />
σιμιγδάλι ½ κιλό (μισό χοντρό και μισό ψιλό)<br /><br /><br />
αλάτι όσο θέλετε<br /><br /><br />
πιπέρι φρεσκοτριμμένο<br /><br /><br />
βούτυρο ή μαργαρίνη 1 φλιτζάνι, λιωμένο</p><br /><br />
<p>Εκτέλεση</p><br /><br />
<p>Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρές μερίδες. Ζεσταίνετε το 1/3 από το βουτυρο και ροδίζετε το κοτόπουλο μαζί με τα κρεμμύδια. Προσθέτετε αρκετό νερό (περίπου 2 λίτρα) και τον κύβο λαχανικών. Αφήνετε να βράσει το πουλερικό μέχρι να μαλακώσει και το βγάζετε από το ζουμί με τρυπητή κουτάλα.<br /><br /><br />
Στραγγίζετε το ζουμί και προσθέτετε το σιμιγδάλι. Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και δένετε την κρέμα. Προσθέτετε αλάτι και αρκετό πιπέρι. Χτυπάτε τα αυγά και τα προσθέτετε στην κρέμα.<br /><br /><br />
Ξεκοκαλίζετε το πουλερικό και κόβετε το ψαχνό σε μικρά κομμάτια. Βουτυρώνετε ένα μεγάλο ταψί, στρώνετε τα μισά φύλλα και τα αλείφετε με βούτυρο.<br /><br /><br />
Μόλις η κρέμα με το σιμιγδάλι κρυώσει, την απλώνετε πάνω στα φύλλα και από πάνω το κοτόπουλο. Πιέζετε ώστε τα κομματάκια του κοτόπουλου να μισοβυθιστούν μέσα στην κρέμα. Καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα -αλείφοντας πάλι κάθε φύλλο με λίγο βούτυρο- και χαράζετε την πίτα. Ψήνετε στους 200 °C για 1 ώρα.

ΜΠΡΙΚΟΤΙΤΤΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Υλικά

Φύλλα κρούστας για πίτες: 10-11 φύλλα (1 συσκευασία 450 γρ.)
κοτόπουλο 1,5 κιλό περίπου
κρεμμύδια 2 μεγάλα, χοντροκομμένα

κύβος λαχανικών 1
αυγά 6
σιμιγδάλι ½ κιλό (μισό χοντρό και μισό ψιλό)
αλάτι όσο θέλετε
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
βούτυρο ή μαργαρίνη 1 φλιτζάνι, λιωμένοΕκτέλεσηΚόβετε το κοτόπουλο σε μικρές μερίδες. Ζεσταίνετε το 1/3 από το βουτυρο και ροδίζετε το κοτόπουλο μαζί με τα κρεμμύδια. Προσθέτετε αρκετό νερό (περίπου 2 λίτρα) και τον κύβο λαχανικών. Αφήνετε να βράσει το πουλερικό μέχρι να μαλακώσει και το βγάζετε από το ζουμί με τρυπητή κουτάλα.
Στραγγίζετε το ζουμί και προσθέτετε το σιμιγδάλι. Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και δένετε την κρέμα. Προσθέτετε αλάτι και αρκετό πιπέρι. Χτυπάτε τα αυγά και τα προσθέτετε στην κρέμα.
Ξεκοκαλίζετε το πουλερικό και κόβετε το ψαχνό σε μικρά κομμάτια. Βουτυρώνετε ένα μεγάλο ταψί, στρώνετε τα μισά φύλλα και τα αλείφετε με βούτυρο.
Μόλις η κρέμα με το σιμιγδάλι κρυώσει, την απλώνετε πάνω στα φύλλα και από πάνω το κοτόπουλο. Πιέζετε ώστε τα κομματάκια του κοτόπουλου να μισοβυθιστούν μέσα στην κρέμα. Καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα -αλείφοντας πάλι κάθε φύλλο με λίγο βούτυρο- και χαράζετε την πίτα. Ψήνετε στους 200 °C για 1 ώρα.
Advertisements