Photo: Γαρίδες με πικάντικη σάλτσα ( απο τόν Βαγγέλη Δρίτσα)</p><br />
<p>  	Υλικά για 4 άτομα 	</p><br />
<p>    16 γαρίδες (Νο 3 ή Νο 2)<br /><br />
    2 κουτ. της σούπας ξερός βασιλικός<br /><br />
    2 κουτ. της σούπας μαυροκούκι<br /><br />
    2 κουτ. της σούπας σουσάμι<br /><br />
    ξύσμα και χυμός από 1 πορτοκάλι<br /><br />
    2 δαφνόφυλλα<br /><br />
    1 κουτ. του γλυκού αλάτι<br /><br />
    1 πρέζα πιπέρι καγιέν ή 1 τσίλι πιπεριά<br /><br />
    4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο<br /><br />
    φρέσκα σαλατικά για το γαρνίρισμα (ρόκα, ραντίτσιο, άισμπεργκ    ή μαρούλι)</p><br />
<p>	Χτυπάμε στο μπλέντερ το σουσάμι με το μαυροκούκι, το ξύσμα και τον χυμό του πορτοκαλιού, τον βασιλικό, το ελαιόλαδο, τα δαφνόφυλλα, το αλάτι και το καγιέν ή την τσίλι πιπεριά.<br /><br />
	Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος (κρατάμε το κεφάλι) και τις περνάμε από το αρωματικό μείγμα. Τις στρώνουμε σε ένα ταψάκι, τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 7-8 λεπτά στους 220ο C ή στη σχάρα.<br /><br />
	Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά, τα αλατοπιπερώνουμε και τα βρέχουμε με λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού ή ξύδι και τα σερβίρουμε με τις γαρίδες.

Γαρίδες με πικάντικη σάλτσα ( απο τόν Βαγγέλη Δρίτσα)

Υλικά για 4 άτομα 

16 γαρίδες (Νο 3 ή Νο 2)
2 κουτ. της σούπας ξερός βασιλικός

2 κουτ. της σούπας μαυροκούκι
2 κουτ. της σούπας σουσάμι
ξύσμα και χυμός από 1 πορτοκάλι
2 δαφνόφυλλα
1 κουτ. του γλυκού αλάτι
1 πρέζα πιπέρι καγιέν ή 1 τσίλι πιπεριά
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
φρέσκα σαλατικά για το γαρνίρισμα (ρόκα, ραντίτσιο, άισμπεργκ ή μαρούλι)Χτυπάμε στο μπλέντερ το σουσάμι με το μαυροκούκι, το ξύσμα και τον χυμό του πορτοκαλιού, τον βασιλικό, το ελαιόλαδο, τα δαφνόφυλλα, το αλάτι και το καγιέν ή την τσίλι πιπεριά.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος (κρατάμε το κεφάλι) και τις περνάμε από το αρωματικό μείγμα. Τις στρώνουμε σε ένα ταψάκι, τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 7-8 λεπτά στους 220ο C ή στη σχάρα.
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά, τα αλατοπιπερώνουμε και τα βρέχουμε με λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού ή ξύδι και τα σερβίρουμε με τις γαρίδες.
Advertisements