Photo: Κυδώνια στο φούρνο με κρασί και χειροποίητη σαντιγύ<br />
από το gourmed</p>
<p>περιγραφή</p>
<p>Άλλο ένα γλυκό που δε χρειάζεται πολλά: μόνο φρούτα και αρώματα και λίγη ζάχαρη. Μπορείτε να το συνοδεύσετε επίσης με γιαούρτι ή παγωτό το καλοκαίρι και φυσικά να διαλέξετε εσείς τα φρούτα που σας αρέσουν και είναι διαθέσιμα ανάλογα με την εποχή. Από το βιβλίο "Νοστιμιές με πάθος" της Μάρθας Συριανάκη, εκδόσεις Ακρίτας.</p>
<p>συστατικά<br />
5 μεγάλα κυδώνια<br />
1 ¾ φλ. ζάχαρη<br />
1 ½ φλ. κόκκινο κρασί<br />
2 ξυλάκια κανέλλα</p>
<p>Σαντιγύ:<br />
300 ml Κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ (35% λιπαρά)<br />
1 κ.σ. ζάχαρη</p>
<p>οδηγίες</p>
<p> Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.</p>
<p>1. Κόβουμε τα κυδώνια στη μέση και αφαιρούμε τα σπόρια. </p>
<p>2. Τα βάζουμε σε ταψί ή πυρέξ με την πλάτη προς τα πάνω.</p>
<p>4. Ρίχνουμε  νερό, ώστε να τα σκεπάσει.</p>
<p>5. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κρασί και την κανέλα στο ταψί.</p>
<p>6. Ψήνουμε τα κυδώνια μέχρι να μαλακώσουν, 35'-40' περίπου.</p>
<p>7. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ με τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε μια σφιχτή σαντιγύ.</p>
<p>Αφήνουμε τα κυδώνια να κρυώσουν και τα σερβίρουμε περιχύνοντάς τα με το ζουμί τους συνοδεύοντας με τη σαντιγύ.

Κυδώνια στο φούρνο με κρασί και χειροποίητη σαντιγύ
από το gourmed


περιγραφή

Άλλο ένα γλυκό που δε χρειάζεται πολλά: μόνο φρούτα και αρώματα και λίγη ζάχαρη. Μπορείτε να το συνοδεύσετε επίσης με γιαούρτι ή παγωτό το καλοκαίρι και φυσικά να διαλέξετε εσείς τα φρούτα που σας αρέσουν και είναι διαθέσιμα ανάλογα με την εποχή. Από το βιβλίο “Νοστιμιές με πάθος” της Μάρθας Συριανάκη, εκδόσεις Ακρίτας.συστατικά
5 μεγάλα κυδώνια
1 ¾ φλ. ζάχαρη
1 ½ φλ. κόκκινο κρασί
2 ξυλάκια κανέλλα

Σαντιγύ:
300 ml Κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ (35% λιπαρά)
1 κ.σ. ζάχαρη

οδηγίες

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

1. Κόβουμε τα κυδώνια στη μέση και αφαιρούμε τα σπόρια.

2. Τα βάζουμε σε ταψί ή πυρέξ με την πλάτη προς τα πάνω.

4. Ρίχνουμε νερό, ώστε να τα σκεπάσει.

5. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κρασί και την κανέλα στο ταψί.

6. Ψήνουμε τα κυδώνια μέχρι να μαλακώσουν, 35′-40′ περίπου.

7. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ με τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε μια σφιχτή σαντιγύ.

Αφήνουμε τα κυδώνια να κρυώσουν και τα σερβίρουμε περιχύνοντάς τα με το ζουμί τους συνοδεύοντας με τη σαντιγύ.

Advertisements