Φάβα με κρεμμύδια (Από τό icook)

Photo: Φάβα με κρεμμύδια (Από τό icook)</p><br /><br />
<p>Προετοιμασία: 20 λεπτάΜαγείρεμα: 1 - 1 ½ ώρες<br /><br /><br />
Μερίδες: 4</p><br /><br />
<p>Υλικά</p><br /><br />
<p>Φάβα Σαντορίνης: ½ κιλό<br /><br /><br />
κρεμμύδια ξερά: 3 μεγάλα<br /><br /><br />
ελαιόλαδο: ½ φλιτζάνι<br /><br /><br />
αλάτι: λίγο<br /><br /><br />
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο<br /><br /><br />
λεμόνι: 1<br /><br /><br />
μαϊντανός: ψιλοκομμένος για το γαρνίρισμα<br /><br /><br />
ψωμί: 4 φέτες για το σερβίρισμα</p><br /><br />
<p>Εκτέλεση</p><br /><br />
<p>Ξεπλένετε καλά τη φάβα σε σουρωτήρι και τη βάζετε σε κατσαρόλα με τόσο νερό ώστε να υπερκαλύπτει το όσπριο κατά 2-3 εκ. Βάζετε τη φάβα να βράσει Αφαιρείτε τον αφρό που σχηματίζεται στην αρχή του βρασίματος, προσθέτετε και το ένα κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα και αφήνετε να βράσουν για 1 – 1 ½ ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κάθε τόσο, μέχρι να χυλώσει η φάβα.<br /><br /><br />
Περνάτε τη φάβα από τη μηχανή του πουρέ ή από το μπλέντερ για να πολτοποιηθεί και μετά ζεσταίνετε τον πουρέ σε σιγανή φωτιά με το μισό λάδι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε για 5΄ περίπου, αποσύρετε από τη φωτιά και τοποθετείτε το μείγμα σε μπολ.<br /><br /><br />
Λίγο προτού σερβίρετε τη φάβα και ενώ είναι ακόμα χλιαρή την περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι, το χυμό λεμονιού, την πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα κρεμμύδια χοντροκομμένα και μαϊντανό και τη σερβίρετε στο μπολ ή αλειμμένη σε φέτες ψωμιού.
Προετοιμασία: 20 λεπτάΜαγείρεμα: 1 – 1 ½ ώρες
Μερίδες: 4


ΥλικάΦάβα Σαντορίνης: ½ κιλό
κρεμμύδια ξερά: 3 μεγάλα
ελαιόλαδο: ½ φλιτζάνι
αλάτι: λίγο
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
λεμόνι: 1
μαϊντανός: ψιλοκομμένος για το γαρνίρισμα
ψωμί: 4 φέτες για το σερβίρισμαΕκτέλεσηΞεπλένετε καλά τη φάβα σε σουρωτήρι και τη βάζετε σε κατσαρόλα με τόσο νερό ώστε να υπερκαλύπτει το όσπριο κατά 2-3 εκ. Βάζετε τη φάβα να βράσει Αφαιρείτε τον αφρό που σχηματίζεται στην αρχή του βρασίματος, προσθέτετε και το ένα κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα και αφήνετε να βράσουν για 1 – 1 ½ ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κάθε τόσο, μέχρι να χυλώσει η φάβα.
Περνάτε τη φάβα από τη μηχανή του πουρέ ή από το μπλέντερ για να πολτοποιηθεί και μετά ζεσταίνετε τον πουρέ σε σιγανή φωτιά με το μισό λάδι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε για 5΄ περίπου, αποσύρετε από τη φωτιά και τοποθετείτε το μείγμα σε μπολ.
Λίγο προτού σερβίρετε τη φάβα και ενώ είναι ακόμα χλιαρή την περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι, το χυμό λεμονιού, την πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα κρεμμύδια χοντροκομμένα και μαϊντανό και τη σερβίρετε στο μπολ ή αλειμμένη σε φέτες ψωμιού.

Advertisements