Photo: Άγριο ρύζι με carry sauce<br />
by nostimesyntages </p>
<p>Υλικά για το ρύζι<br />
2 φλ. άγριο ρύζι<br />
4 φλ. νερό<br />
1 κομμάτι τζίντερ<br />
2 κ.σ. ηλιέλαιο<br />
αλάτι<br />
Για τη sauce<br />
4 φλ. ζωμό<br />
½ φλ. νερό<br />
3 κ.γλ. γεμάτες κόρν φλάουρ<br />
1 κ.γλ. κάρυ<br />
½ κ. γλ. Μπούκοβο<br />
½ κ.γλ. κουρκουμά<br />
1 κομμάτι τζίντερ<br />
30 γρ. κασέρι σε μικρά κομματάκια<br />
Χυμό από μισό λεμόνι<br />
Εκτέλεση<br />
Ετοιμάζουμε το ρύζι, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το ρύζι και το τζίντζερ. Ανακατεύουμε 2 λεπτά και προσθέτουμε το νερό και λίγο αλάτι. Όταν αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και σκεπάζουμε. Αφήνουμε να ψηθεί με κλειστό καπάκι για 25 λεπτά.<br />
Για τη sauce<br />
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ζωμό με το κάρυ, τον κουρκουμά, το μπούκοβο και το τζίντζερ.<br />
Διαλύουμε το κόρν φλάουρ στο νερό και το προσθέτουμε στο ζωμό. Μόλις αρχίσει να δένει χαμηλώνουμε και προσθέτουμε το τυρί και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 5-8 λεπτά.<br />
Σερβίρουμε το ρύζι και από πάνω τη sauce.

Άγριο ρύζι με carry sauce

Άγριο ρύζι με carry sauce
by nostimesyntages 

Υλικά για το ρύζι 
2 φλ. άγριο ρύζι
4 φλ. νερό

1 κομμάτι τζίντερ
2 κ.σ. ηλιέλαιο
αλάτι
Για τη sauce
4 φλ. ζωμό
½ φλ. νερό
3 κ.γλ. γεμάτες κόρν φλάουρ
1 κ.γλ. κάρυ
½ κ. γλ. Μπούκοβο
½ κ.γλ. κουρκουμά
1 κομμάτι τζίντερ
30 γρ. κασέρι σε μικρά κομματάκια
Χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το ρύζι, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το ρύζι και το τζίντζερ. Ανακατεύουμε 2 λεπτά και προσθέτουμε το νερό και λίγο αλάτι. Όταν αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και σκεπάζουμε. Αφήνουμε να ψηθεί με κλειστό καπάκι για 25 λεπτά.
Για τη sauce
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ζωμό με το κάρυ, τον κουρκουμά, το μπούκοβο και το τζίντζερ.
Διαλύουμε το κόρν φλάουρ στο νερό και το προσθέτουμε στο ζωμό. Μόλις αρχίσει να δένει χαμηλώνουμε και προσθέτουμε το τυρί και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 5-8 λεπτά.
Σερβίρουμε το ρύζι και από πάνω τη sauce.
Advertisements