Σαρδέλα ή γαύρος, σε ένα πάντρεμα με το μπούκοβο

Απο τό Aromavanillias


Το δικό μου δεν είναι πολύ της φωτιάς, αν ωστόσο εσείς αντέχετε την «κάψα» βάλτε περισσότερο μπούκοβο. Κατά βούληση… που λένε!

Για 3 άτομα θα χρειαστείτε:
½ κιλό σαρδέλες ή γαύρος χοντρούτσικα σε μέγεθος
2 ντομάτες φρέσκιες, μέτριο μέγεθος,
½ κουταλιά της σούπας μπούκοβο,
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο,
½ ποτήρι ελαιόλαδο,
¼ ποτηριού νεράκι,
15 ντοματίνια,
½ κουταλάκι αλάτι και πιπέρι.

Καθαρίζετε τα ψαράκια από κεφάλια και εντόσθια. 
Τα πλένετε καλά και τα αφήνετε στο στραγγιστό να βγάλουν τα νεράκια τους.
Πλένετε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβετε. Τις βάζετε να κάνουν παρέα με την κουταλιά μπούκοβο (ή όσο εσείς αντέχετε) και λίγο λάδι μέσα στο multi.
Αλέθετε καλά, αλλά μην το παρακάνετε. Να σταθεί κάπως χοντρή η σάλτσα σας.

Σε ταψί, κατά προτίμηση αντικολλητικό, λαδώνετε ελαφρώς τον πάτο του.
Στρώνετε τα ψαράκια σε σειρές. Τα πασπαλίζετε με το αλάτι και το πιπέρι,
Πάνω από κάθε στρώση ψαράκι στρώνετε 2-3 κουταλιές από το μείγμα ντομάτας και μπούκοβου. Σκορπάτε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ανάμεσα στις στρώσεις ψαρικών, τοποθετείτε τα ντοματάκια κομμένα στα δύο.
Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και το νερό και ψήνετε το φαγητό σε μέτριο φούρνο (170 βαθμούς) για μισή ώρα το πολύ.

Καλή σας απόλαυση με ότι συνοδεία τραβά η όρεξή σας, καλό Σαββατοκύριακο σε όλους μαςκαι με το καλό στο μήνα Δεκέμβρη από σήμερα!.

Advertisements