Γρήγορο, ΠΟΛΥ ΕΛΑΦΡΥ, καλοκαιρινό!

Υλικά:
2 κεσεδάκια των 200γρ. γιαούρτι 2% λιπαρά.
2 φακελάκια ζελέ light με γέυση ανανά.
1 κονσέρβα του 1 kg περίππου με κομπόστα ανανά.
Προαιρετικά για βάση:
*1 κουτί μπισκότα πτι-μπερ ολικής
*2-3 κουταλίες βούτυρο.

Παρασκευή:
Αν θέλουμε βάση στο γλυκάκι μας (αν και δεν είναι απαραίτητη, θρυματίζουμε τα μπισκότα με το χέρι (δεν είναι ανάγκη να γίνουν σκόνη) και τα ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο τα ζυμώνουμε να πάει παντού το βουτυρο και τα απλώνουμε πιέζοντας σε ένα πυρεξάκι ή τη φόρμα που θα βάλουμε το γλυκό. Τοποθετούμε στο ψυγείο να δέσει η βάση.

Το γλυκακι τώρα…
Διαλύουμε σε 300 ml βραστό νερό τα δύο φάκελα του ζελέ, συμπληρώνουμε το χυμό από τη κονσέρβα ανανά + κρύο νερό ώστε να γίνουν επιπλέον 300ml κρύου υγρού. Μέσα στο υγρό αυτό ζελέ ανανά αδειζουμε τα δύο γιαούρτια και ανακατεύουμε καλά!
Αδειάζουμε το υγρό πάνω στην βάση. Ψιλοκόβουμε τον ανανά και διασκορπίζουμε τα κομμάτια του μέσα στο πυρέξ.
Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και να στερεοποιηθεί το ζελέ.

*σημ. Εκτός απο κομματάκια ανανά δοκιμάστε το και με άλλα φρούτα κομποστοποιημένα και ιδιαίτερα με ροδάκινα!

Advertisements