ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΙΤΤΑ ΖΑΓΟΡΙΣΙΑ

Μια γλυκιά συνταγή που το ονομά της το πήρε απο τα σουρωμένα φύλλα του γλυκού.

 

 Υλικά :

  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα ηλιέλαιο
  • 2 βανίλιες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο

Υλικά για το σιρόπι :

  • 2 κούπες νερό
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • 1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση :

Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπόλ και τα ανακατεύουμε με ένα μίξερ μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Βουτυρώνουμε το ταψί με το βούτυρο. Βάζουμε ένα φύλλο στο ταψί και ρίχνουμε 2 κουταλιές απο το μείγμα. Σουρώνουμε το φύλλο στην άκρη του ταψιού , αυτό το επαναλαμβάνουμε με όλα τα υλικά μέχρι να τελειώσουν.

Ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο απο πάνω και το βάζουμε στο φούρνο στους 180 για 30-40 λεπτά. Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε. Όταν ψηθεί το γλυκό το περιχύνουμε με το σιρόπι ( χλιαρό ) σιγά σιγά.Εἰκόνα

Advertisements