ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ ΚΑΙ ΜΠΕΗΚΟΝ
ΠΗΓΗ sidagi.gr

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τη ζύμη
190 γραμμάρια αλεύρι
95 γραμμάρια βούτυρο
Μισό ποτήρι νερό
Αλάτι

Για την κις
4 ντομάτες
3 κολοκυθάκια
10 λωρίδες μπέικον ψιλοκομμένες
Βασιλικός
2 ξηρά κρεμμύδια

Για την κρέμα
Ένα ποτήρι ελαφρύ γάλα 1,5 % λιπαρά
2 αυγά
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
100 γραμμάρια φέτα

Εκτέλεση

Για τη ζύμη
Ανακατεύετε το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι με τις παλάμες των χεριών. Ρίχνετε νερό και ζυμώνετε, σχηματίζοντας τελικά μια μπάλα. Αφήνετε το μείγμα να ξεκουραστεί για μια ώρα σε δροσερό μέρος.
Ανοίγετε τη ζύμη και την απλώνετε σε βουτυρωμένο ταψί. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί, προσθέτετε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες.

Μόλις μαλακώσει, ρίχνετε τα κομμένα σε ροδέλες κολοκυθάκια μαζί με το μπέικον ψιλοκομμένο και τα αφήνετε μέχρι να μαλακώσουν.
Στο τέλος, προσθέτετε το βασιλικό. Ρίχνετε αυτό το μείγμα πάνω στη ζύμη και από πάνω στρώνετε τις φέτες από τις ντομάτες.

Για την κρέμα
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά και το γάλα, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και όλο το μείγμα μαζί το περιχύνετε πάνω από τις ντομάτες. Βάζετε το ταψί στο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.
Κατόπιν προσθέτετε τη φέτα κομμένη σε κύβους και το αφήνετε για 5 λεπτά στον φούρνο.

Εμφάνιση λιγότερων

 Εἰκόνα
Advertisements