ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ NOODLES, ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΛΕΜΟΝΟΧΟΡΤΟ, ΦΡΕΣΚΟ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ (για 4 άτομα)  

Image

Υλικά 4 μπούτια κοτοπουλο 200 γρ σελινόριζα  150 γρ καρότο 150 γρ κολοκύθι 1 κρεμμύδι ξερό 3 κρεμμυδάκια φρέσκα 2 σκελίδες σκόρδο 2 κλωναράκια λεμονόχορτο 100 γρ somen noodles (ή φιδέ) 30 γρ πιπερόριζα 3 τομάτες 4 κουτ. σούπας σόγια σως Χυμός λεμονιού   


Εκτέλεση  Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα μπούτια μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις τομάτες και προσθέτουμε νερό μέχρι να τα σκεπάσει καλά. Σιγοβράζουμε για 1 1/2 ωρα και σουρωνουμε κρατώντας μόνο τον ζωμό και τα μπούτια. Ξαναβάζουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα και ρίχνουμε την σελινόριζα, το καροτο και το κολοκύθι τριμένα στον χοντρό τρίφτη και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά . Στη συνέχεια προσθέτουμε τα noodles και συνεχίζουμε το βράσιμο για αλλα 10 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το λεμονόχορτο , την πιπερόριζα και αφήνουμε για δεκα λεπτα να αρωματίσουν τον ζωμο και μετά τα αποσύρουμε. Τελος ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμύδι πολυ ψιλά κομμένο, το χυμό λεμόνι , τη σόγια , το φρέσκο κόλιανδρο και το κρέας απο το κοτόπουλο.Τσεκάρουμε το αλάτι και σερβίρουμε. 

Πηγή: www.lifo.gr/Συνταγή από τό εστιατόριο ALERIA στό Μεταξουργειο

Advertisements