ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

ΜΑΛΑΚΑ ΑΦΡΑΤΑ ΚΑΙ ΡΟΔΟΨΗΜΕΝΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ
απο τη Νίκη Μερκούρη http://tinyurl.com/cqrgawz

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά από ελιά

2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές απαλή μουστάρδα
1 φλυτζάνι Κουάκερ
½ ματσάκι μαϊντανό
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρά κυβάκια
Αλάτι, πιπέρι και μαύρη ζάχαρη απο 1, ½ και 1 αντίστοιχα
Ασπράδι ενός αυγού
Λίγη μυζήθρα, περίπου μισό φλυτζάνι
Ρίγανη και δυόσμο για μυρωδιά
Ελαιόλαδο και ΒαλσάμικοΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω σ ένα μπώλ όλα τα υλικά εκτός απ το ελαιόλαδο και το Βαλσάμικο και τα ζυμώνω με χλιαρό νεράκι και μια κουταλιά της σούπας ξύδι και αφού είναι έτοιμο το μίγμα το βάζω για μια ώρα στο ψυγείο.

Στρώνω μια λαδόκολα και πλάθω αφράτα στρογγυλά μπιφτέκια και τα βάζω το ένα δίπλα στο άλλο αφού κάνω και μερικές τρυπούλες στη λαδόκολα για να τρέξουν τα ζουμάκια.

Αλείφω τα μπιφτέκια με ελαιόλαδο και Βαλσάμικο και ψήνω για μιά ώρα στο φούρνο σε 180 βαθμούς και …….. μμμμμμμμμμμμμμμμυρωδιές μεσημεριανές.
Συνοδεύω με πατατούλες, ξέρετε, τηγανιτές, στο φούρνο, λαδόκολλα, καλό στέγνωμα, αλειμένες με λάδι, αλατισμένες και αρωματισμένες με ρίγανη.

Αντε και μια σαλάτα πράσινη, κόκκινη ή και τα δύο και καλές βουτιές με φρέσκο ψωμάκι.

Αντε, σας έφτιαξα τη μέρα. Τί λέτε;;